Express.co.uk направи списък какви са новите симптоми на варианта омикрон и

...
Express.co.uk направи списък какви са новите симптоми на варианта омикрон и
Коментари Харесай

Два симптома на новия ковид, които го различават от грип

Express.co.uk направи лист какви са новите симптоми на разновидността омикрон и по какъв начин би трябвало да се предпазим от вируса.

Досега най-вече свързвахме корона вируса с температура, кашлица и загуба на подушване, към листата обаче са добавени още два необичайни симптома. Благодарение на тях ще можете да извършите разликата сред корона и грип.

Вариантът омикрон сполучливо заобикаля имунитета и отприщва нова вълна от корона вирус по света. Може да си мислите, че единствено тресчица, кашлица и зной са признаците, които демонстрират зараза, само че в действителност разновидността омикрон носи нови признаци, които може да не свързвате с сегашния вирус.

Говорим за така наречен " географски език " и афти.

Това, което най-вече тормози здравните експерти, е фактът, че новият подвариант на ковид може да болести и тези, които неотдавна са преболедували.

Учени от Лондон сигнализират за признаци на К-19, изискващи нараснало внимание

Експертите споделят, че признаците не се разграничават доста от тези, които са следили омикрон от появяването му, само че прибавят два нови признака към листата, а точно появяването на афти в устата и по този начин наречения географски език.

Приложението Zoe Covid Study оповестява за афти (рани в устата) като постоянно срещан признак на зараза с омикрон. От 59 инфектирани с новия ковид язви в устата са се появили при 24 пациенти.

Според учените този признак постоянно се свързва със загубата на подушване и усет.

Друг вероятен нов признак на ковид е по този начин нареченият географски език, т.е. език с червеникави и бели ръбове или с дълбоки бразди, които са много изразени и наподобяват на релефна карта.

За да се предпазим от разболяване е целесъобразно носенето на маски, изключително в затворени пространства, където има доста хора, и отдалеченост.

Zdrave.to
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР